RSS feed

Vopseaua meseriasului de la Adeplast


Vopseaua meseriasului, pret:

Vopsea alba, lavabila, pentru interior

Produs pe baza de rasini sintetice în dispersie apoasa, pentru suprafete interioare. Printr-o buna putere de acoperire a imperfectiunilor suprafetei, o buna permeabilitate la vapori de apa si aspectul mat deosebit al filmului, produsul Color System ADEPLAST ® "Vopseaua meseriasului" raspunde cu succes exigentelor unui finisaj profesional.

Utilizare: pentru vopsirea tuturor suporturilor minerale interioare pe baza de var, var-ciment, var-ipsos, ipsos, beton, precum si pentru acoperirea suprafetelor care au fost prelucrate cu vopsele în dispersie sau tapetate, acestea din urma cu portanta necesara, cu scopul asigurarii unui finisaj cu un grad de alb ridicat. Destinata special pentru finisarea cu o mare productivitate a suprafetelor interioare ale constructiilor civile.

Consum specific: circa 0.20 - 0.30 litri/m2, la doua straturi.
Se recomanda proba la obiectiv pentru stabilirea unui consum exact.
Consumul poate fi direct influentat de catre diversi factori (modul de aplicare al produsului, dilutia realizata, modul de tratare al suportului, etc).

Valabilitate 24 luni de la data fabricatiei, în ambalaj propriu, sigilat.
Ambalare: galeti de material plastic, continând 4, 8 si 15 litri.
Depozitare: in spatii uscate, fara umiditate, ferita de actiunea directa a razelor solare si de înghet, la o temperatura cuprinsa între +5 grade C si +30 grade C.

Suprafata suport trebuie sa fie uscata, desprafuita, plana si portanta. Eventualele proeminente vor fi îndepartate. Suprafetele neomogene care prezinta substante oleaginoase sau de orice alt fel, care ar putea forma o pelicula daunatoare între material si suport trebuie tratate corespunzator. Suporturile absorbante, precum si cele cu absorbtie foarte redusa, vor fi grunduite cu amorsa Color System ADEPLAST® "Amorsa de perete pentru vopsele lavabile".

Pentru reducerea absorbtiei, suportul poate fi tratat si cu Color System ADEPLAST "Vopseaua meseriasului" diluata, în proportie de 50% si 50% apa (curata, potabila).

Modul de aplicare

Cu rola, bidineaua sau prin pulverizare cu aparate airless. Fiind un produs în dispersie, se impune amestecarea (manuala sau mecanica) continutului galetii, înainte de aplicare sau diluare. Se recomanda aplicarea sa în doua straturi.

Dilutia produsului se face în functie de metoda de aplicare:
- la aplicarea cu pensula - primul strat 10%; - stratul 2 - 5%
- la aplicarea cu rola 15%
- la aplicarea cu sistem airless dilutia se va adapta caracteristicilor aparatului.

Functie de temperatura la care se aplica precum si de ventilatia încaperilor, timpul de uscare al primului strat este de cca. 4 - 12 ore. Dupa uscarea primului strat, se poate aplica ce de-al doilea strat de Color System ADEPLAST® "Vopseaua meseriasului".

Curatarea uneltelor sau dispozitivelor folosite la aplicare se va realiza folosindu-se apa curata, imediat dupa întrebuintare.

Important

Temperatura minima de aplicare, +5 grade C. Valorile ridicate ale umiditatii relative a incintei prelungesc perioada de uscare.

Suprafetele proaspat finisate cu Color System ADEPLAST ® "Vopseaua meseriasului" vor fi protejate de curenti puternici de aer sau alti factori negativi, pâna la uscarea completa.

Prezenta fisa tehnica ofera informatii despre produs, directive de prelucrare si punere în opera. Pot sa apara diferente calitative, ca urmare a punerii în opera necorespunzatoare, a proprietatilor suportului, a influentei factorilor microclimatici.

Masuri de siguranta

A se proteja ochii si pielea. Zonele cutanate care vin în contact cu vopseaua, vor fi bine spalate cu apa. La contactul cu ochii, se va spala cu apa curata si va fi efectuat control medical de specialitate. Se recomanda utilizarea echipamentului caracteristic de protectie a muncii la lucrarile de vopsitorie (ochelari si manusi de protectie, masca respiratorie).

1 comentarii:

Laurentiu spunea...

Am auzit ca a aparut nu de mult vopseaua pe baza de apa pentru lemn si nu numai , gama dumneavoastra cuprinde si asa ceva ?